Wednesday, October 9, 2013

Mandi kolam di hujung minggu

Assalamualaikum..

Hari ini baru berkesempatan mengemaskini blog. Maaflah sejak akhir-akhir ni sibuk sikit. Kalau nak kira dengan sibuk tu memang memajang ja sibuk. Kena pandai cari masa update blog ye Maziah.. hehehe cakap dengan diri sendiri :)

Sudah lama anak-anak mint belikan kolam. Nak mandi kolam katanya.. Hari-hari minta belikan kolam. Sabtu lepas baru berkesempatan pergi Giant beli kolam ni.. Rm 39.90 kalau tidak silap.. Samapi rumah pun dah malam jadi anak-anak tidak boleh lagi mandi kolam. Apa yang budak-budak ni buat ialah mereka buka kolam tu dan tidur dalam kolam sambil tengok tv. MasyaAllah anak-anak terserlah sangat kempunan hendak mandi kolam belum tercapai.. Sanggup tidur dalam kolam heheeh.. lucu mama tengok gelagat anak-anak.

Keesokkan pagi bangun terus minta hendak mandi kolam. Ok boleh mandi kolam dengan syarat makan dulu. Anak-anak pun menurut perintah makan dahulu sebelum mandi kolam.. Alhamdulillah cuaca hari tu pun baik dan panas.

Seronok la sebab boleh mandi kolam. Masing-masing tidak sabar tunggu kolam tu penuh dengan air. Bila penuh dan cukup ja air pakat melompat masuk kolam. Hai anak-anak, tidak kisahlah asalkan kamu semua happy :)Asyraaf ready nak melompat masuk kolam dah tu..

Amboi kakak menonggek sakan. cari apa tu???Kakak dah mula berenang. Lepas tu ada lagi acara kuak lentang dan sebagainya.. Afrina masih duduk lagi. Belum berani lagi nak explore kolam macam kakak dan abang.

Haaa dah buka dah baju.. semakin seronok mandi kolam


Seronok main air, Mama panggil tengok hset pun dah x pandang dah..
Aktiviti hujung minggu saja. Kalau tidak keluar pergi jalan-jalan, mandi kolam sajalah budak-budak ni. Bila dah puas mandi dan kesejukan baru mahu keluar dari kolam tu. Tidak kisahlah anak-anak yang penting seronok..


1 comment:

  1. Seronok baca blog sis. asalam.saya orang baru dalam blog. Join la blog saya. shazwaniafiq.blogspot.com =)

    ReplyDelete